چین اولین سیستم صنعتی مکان یابی جهانی خود موسوم به سیستم ماهواره ای ناوبری به نام بایدو (BeiDou) را راه اندازی کرد.
به گزارش تجارت ایران و چین از تارنمای شبکه تلویزیونی CGTN، کمیسیون توسعه و اصلاحات ملی (NDRC) چین اعلام کرد، این کشور پس از ۲۷ سال کار، ساخت اولین سیستم ماهواره ای ناوبری خود به نام بایدو (BDS) را به پایان رسانده است.
بر اساس گزارش اعلام شده، بایدو که تماما در چین ساخته شده و اداره می شود، می تواند خدمات موقعیت یابی و ناوبری را در تمام زمان ها، در همه شرایط آب و هوایی و با دقت بالا به کاربران جهانی ارائه دهد.
بیشتر بخوانید:
پرتاب ماهواره سنجش از دور زلزله
همکاری چین و بریکس برای ساخت ماهواره سنجش آب و هوایی
طبق گزارشی که در خبرگزاری ایرنا منتشر شده است، چین تاکنون ۴۵ ماهواره بایدو در مدار دارد و میزان سرمایه گذاری روی آن تا پایان دوره سیزدهم برنامه پنج ساله چین (۲۰۱۶-۲۰۲۰) از ۴۰۰ میلیارد یوان (۶۲.۹۲ میلیارد دلار) فراتر رفته است.
گزارش می شود، تا پایان سال ۰۲۱، تعداد کل محصولات دستگاه های متصل به سرویس موقعیت یابی بایدو از یک میلیارد فراتر خواهد رفت.
طبق گزارش سی جی تی ان، تا پایان سال ۲۰۲۱ بیش از ۷.۹ میلیون خودرو به BDS مجهز شده اند و نزدیک به ۸۰۰۰ مجموعه از پایانه های بایدو از انواع مختلف در بخش راه آهن چین استفاده شده است و بیش از صد هزار ماشین کشاورزی در این کشور به سیستم های رانندگی خودکار مبتنی بر BDS مجهز شده اند.
بر اساس همین گزارش فروش تلفن های هوشمند داخلی مجهز به سرویس BDS در سال ۲۰۲۱ به ۳۲۴ میلیون دستگاه رسید که ۹۴.۵ درصد از کل فروش را در چین به خود اختصاص داده است.
در سالهای آینده، چین پلتفرمهای خدمات عمومی را برای تحقیق و توسعه، آزمایش، صدور گواهینامه و مجوز BDS برای بهینهسازی سیستم خدمات جهانی BDS توسعه خواهد داد.
علاوه بر این، این کشور پیام کوتاه BDS و سایر ویژگیها را برای ایجاد یک پلتفرم خدمات اضطراری عمومی جهانی برای جستجو و نجات اضطراری و همچنین هشدار خطر و ارائه خدمات پایدار برای همه کاربران در داخل و خارج از کشور ارتقا خواهد داد.
سیستم بایدو چین مشابه و رقیب سامانه های قدیمی تر جی پی اس آمریکا و گلوناس روسیه خواهد بود.