با صدر قرارگرفتن چین در جذب سرمایهگذاری خارجی، این کشور سیاستها و اقدامات خود را برای جذب سرمایهگذاری، بهبود فضای شروع فعالیت تجاری، روان کردن زنجیره تامین صنعتی و وضعیت اقتصاد کلان برای شرکتهای چندملیتی اعلام کرد.
به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از رادیو بین المللی چین، در سال ۲۰۲۰ سرمایه گذاری مستقیم جهانی بین کشورها تحت تأثیر همه گیری کرونا به حدود نصف کاهش یافت، اما چین به افزایش در میزان کل جذب سرمایه خارجی، درصد رشد و سهم جهانی رسید و بزرگترین کشور جذب کننده سرمایه خارجی جهان تبدیل شد.
بر اساس این گزارش، چین همچنان یک مرکز داغ برای سرمایه گذاری چند ملیتی است.
«نینگ جی زه» از مسئولان کمیسیون ملی توسعه و اصلاحات چین معتقد است که پیشرفت مستمر چین در جذب سرمایه گذاری خارجی عمدتا به سه عامل مربوط است.
وی افزود: سرعت گرفتن اجرای درهای باز کشور، بهینه سازی مداوم فضای راه اندازی فعالیت بازرگانی و انعطاف پذیری در توسعه اقتصادی چین ایندسه عامل مهم هستند.
گزارشها حاکی است با وجود شیوع کرونا اشتیاق سرمایه گذاران خارجی به بازار چین روندی توقف ناپذیر را در پیش گرفته، به طوری که این کشور جایگاه آمریکا به عنوان بزرگ ترین مقصد سرمایهگذاری جهان را در اختیار گرفته است.
بر اساس گزارش سازمان همکاری و توسعه اقتصادی آسیا چین توانسته است سال آشفته رکود اقتصادی ناشی از بیماری کووید-۱۹ را به شیوهای موفقیت آمیز پشت سر بگذارد و به مقصد برتر سرمایهگذاری در جهان تبدیل شود.
بر اساس اعلام این سازمان، سرمایهگذاری مستقیم خارجی جهانی در سال ۲۰۲۰ میلادی در مقایسه با سال ۲۰۱۹ میلادی، افتی ۳۸ درصدی را تجربه کرد و به ۸۴۶ میلیارد دلار رسید که کمترین میزان از سال ۲۰۰۵ میلادی محسوب میشود.
این میزان جریان سرمایهگذاری مستقیم خارجی جهانی صرفا یک درصد از کل تولید ناخالص داخلی در دنیا را نشان می دهد که کمترین میزان از سال ۱۹۹۹ میلادی به حساب می آید.
دادههای وزارت بازرگانی چین نشان میدهد که سرمایهگذاری مستقیم خارجی در سرزمین اصلی چین در سه ماهه اول سال جاری میلادی (۲۰۲۱) با رشدی ۳۹.۹ درصدی در مقایسه با سال گذشته همراه بوده و ارزش استفاده واقعی این کشور از سرمایهگذاری مستقیم خارجی در این بازه زمانی، به رقمی معادل ۳۰۲.۴۷ میلیارد یوان (حدود ۴۶.۷۴ میلیارد دلار) رسیده است.