چین توانست با وجود همهگیری و سایه تاریک کرونا بر اقتصاد جهان، دومین رکورد تجارت خارجی خود از اول سال جاری میلادی را ثبت کند.
به گزارش تجارت ایران و چین، رادیو بینالمللی چین اعلام کرد طبق آمار وزارت بازرگانی چین حجم تجارت خارجی این کشور و میزان واردات و صادرات آن برای دومین سال پیاپی در هفت ماه نخست سال 2021 رکورد زد. گفتنی است نرخ رشد سالانه تجارت خارجی چین در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته به بیشترین میزان در طول 10 سال رسیده است.
برای دسترسی سریع تر به اخبار عضو اینستاگرام تجارت ایران و چین شوید
در گزارشی که توسط تسنیم منتشر شده، آمده است: دادههای ارائه شده از سوی اداره کل گمرک چین نشان میدهند که کل واردات و صادرات این کشور از ژانویه تا جولای 2021، رشد سالانه 24.5 درصدی را تجربه کرده و ارزش آن به 21.34 تریلیون یوان (حدود 3.3 تریلیون دلار آمریکا) رسیده است؛ صادرات چین نسبت به سال گذشته جهشی 24.5 درصدی را ثبت کرده درحالیکه جهش رشد واردات در هفت ماه اول سال جاری میلادی 24.4 درصد برآورد شده است.
بیشتر بخوانید:
واردات و صادرات چین در ماه جولای سال 2021 نسبت به دوره مشابه در سال 2020، با رشدی 11.5 درصدی به 3.27 تریلیون یوان رسید و بعد از افزایش رشد تجارت خارجی چین در ماه ژوئن، به دومین رکورد در تاریخ چین تبدیل شد.
صادرات چین به بازارهای توسعه یافته مانند آمریکا، اتحادیه اروپا و ژاپن در 7 ماه اول 2021 رشدی 22.6 درصدی را پشت سر گذاشت؛ تجارت چین با بازارهای نوظهور به روند رشد خود ادامه داد و صادرات چین به انجمن ملل جنوب شرق آسیا (آ سه آن)، آمریکای لاتین، آفریقا و سایر بازارهای نوظهور نیز رشدی 26.5 درصدی سالانه را تجربه کرد و به این ترتیب، رشد کلی صادرات چین 13 درصد برآورد شد.
صادرات شرکت های خصوصی چین در 7 ماه اول سال 2021 نسبت به سال گذشته 30.1 درصد رشد داشته است؛ صادرات کشورهای تاسیس شده با بودجه خارجی در چین نیز جهشی 17.9 درصدی و صادرات شرکت های دولتی این کشور جهشی 16.7 درصدی داشت.
تقریبا 95 درصد از کسب و کارها و مشاغل جدید در چین که در 7 ماه اول سال 2021 مشغول تجارت خارجی بودند، تحت مالکیت خصوصی قرار داشتهاند.
محرکهای جدید رشد تجارت خارجی همچنان به رشد خود ادامه داده اند؛ در نیمه اول سال 2021، صادرات بخش تجارت الکترونیکی برون مرزی نسبت به سال گذشته رشدی 44.1 درصدی را پشت سر گذاشت؛ صادرات خودرو بدنبال ورود وسایل نقلیه انرژی جدید رشد 102.5 درصدی را تجربه کرد که در مقایسه با دوره مشابه در سال های پیش، یک رکورد بی سابقه به حساب میآید.
بر اساس اطلاعیه وزارت بازرگانی چین، به رغم رشد سریع تجارت خارجی، احیای اقتصاد این کشور همچنان با بلاتکلیفی های ناشی از پاندمی کرونا و خطرات موجود در زنجیرههای تامین و صنعتی مواجه است.