معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری قم در سیزدهمین نشست مشترک سالانه انجمنهای دوستی ایران و چین به تشریح برخی از فرصتهای سرمایهگذاری در استان قم پرداخت.
به گزارش تجارت ایران و چین، به نقل از روابط عمومی استانداری قم، محسن امیدیان در سیزدهمین نشست مشترک سالانه انجمنهای دوستی ایران و چین که بهصورت ویدئوکنفرانس برگزار شد، بابیان اینکه امیدواریم در آینده نزدیک شاهد توسعه گسترده و بیشازپیش روابط دو کشور ایران و چین باشیم، افزود: از دیدگاه جمهوری اسلامی ایران رابطه گسترده با کشور چین باید حاوی منافع مشخص برای هر دو طرف باشد.
بیشتر بخوانید:
دعوت از تجار شانشی برای سرمایه گذاری در ایران
حضور مرکز خدمات و سرمایهگذاری استان یزد در نمایشگاه سیفیت 2021 چین
طبق گزارشی که در خبرگزاری ایرنا منتشر شده است، وی با بیان اینکه تاکید ایران بر توسعه روابط با همه کشورهای مستقل دنیا بهویژه کشور دوست چین، امروز منجر به انعقاد تفاهمنامه راهبردی توافق ۲۵ ساله بین دو کشور گردیده است، گفت: عقد خواهرخواندگی استان قم و استان گوانسو در سالهای اخیر زمینه این همکاری را در موضوعات تجاری، اقتصادی و فرهنگی مضاعف کرده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری قم ظرفیتهای سرمایهگذاری در استان را موردتوجه قرار داد و ابراز کرد: یکی از طرحهای اقتصادی، بهکارگیری ظرفیت وجود بیش از ۳۰۰ روز آفتابی پر تابش در سال در استان قم جهت دایر کردن نیروگاههای تولید برق با استفاده از انرژی خورشیدی در قسمتی از کویر قم به ظرفیت هزار مگاوات با استفاده از فرصت سرمایهگذاران چینی است.
وی با تأکید بر اینکه طرح دیگر امکان احداث ۵ پروژه هتل بینالمللی ۵ ستاره در شهرستان قم با توجه به ظرفیت فوقالعاده گردشگر پذیری داخلی و بینالمللی در استان است، ادامه داد: فرصت سرمایهگذاری اقتصادی در دریاچه نمک که همزمان در کنار استحصال و بهرهبرداری از مواد معدنی ارزشمند موجود در دریاچه، امکان گردشگری طبیعی و جذاب را برای گردشگران فراهم میکند؛ البته فرصت اخیر در سایر مناطق گردشگری کویری و ییلاقی استان قم نیز فراهم است.
به گفته امیدیان، اختصاص قسمت قابلتوجهی از منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان جهت استقرار سرمایهگذاران کشور چین باهدف سرمایهگذاری در صنایع پاک با تکنولوژی بالا، دیگر طرح اقتصادی مشترک با طرف چینی است.
وی خاطرنشان کرد: بهکارگیری فرصت توسعه زیرساختهای مواصلاتی بهویژه در راستای احیای جاده ابریشم موسوم به «یک کمربند-یک راه» به خصوص در حوزه زیرساخت ریلی و همچنین آمادگی استفاده از سرمایهگذار جهت تکمیل ساخت و بهرهبرداری از فرودگاه بینالمللی قم ازجمله طرحهای دیگر است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری قم یادآور شد: متقابلا زمینه همکاری جهت معرفی و ارائه محصولات ویژه و فاخر ایرانی تولیدشده در استان قم علیالخصوص محصول غذایی کاملا ایرانی سوهان قم و همچنین ارائه فرش دستباف قم بهعنوان یکی از فاخرترین فرشهای دستباف جهان از جانب ما کاملاً فراهم است.
وی تصریح کرد: فرصت برگزاری نمایشگاه محصولات در دو استان امکان توسعه هر چه بیشتر روابط اقتصادی را فراهم خواهد کرد؛ مضاف بر اینکه توسعه روابط فرهنگی و دیپلماسی عمومی و توجه به مشترکات فرهنگی و اجتماعی زمینهساز توسعه هر چه بیشتر روابط فیمابین خواهد بود.