چین مدعی شد که توانایی تامین برق همه خانهها با انرژی پاک را دارد.
به گزارش تجارت ایران و چین، اداره ملی انرژی چین (NEA) روز دوشنبه اعلام کرد که تولید برق بادی و خورشیدی این کشور در سال گذشته میلادی افزایش یافته و اکنون تقریباً برابر با تقاضای برق خانوارها است.
با این حال، سهم مناطق مسکونی از مصرف انرژی پاک تنها کسری از مصرف کلی این کشور شرق آسیاست که هنوز به شدت به سوختهای فسیلی وابسته است.
بر اساس گزارش این اداره، تولید انرژی بادی و خورشیدی چین در سال 2022 با 21 درصد افزایش به 1190 تراوات ساعت (TWh) برق رسید.
به گزارش آژانس بین المللی انرژی، علیرغم افزایش نیروگاههای بادی و خورشیدی در چین، تنها 17 درصد از مصرف برق در این کشور در سال 2020 به عنوان مسکونی طبقه بندی شد، در حالی که بخش صنعتی حدود 60 درصد از کل تقاضای برق را به خود اختصاص میدهد.
پکن در راستای برنامه های بلندپروازانه خود برای تولید 33 درصد از تقاضای برق از منابع تجدیدپذیر تا سال 2025 به منظور کاهش انتشار کربن، ظرفیت تولید انرژی خورشیدی و بادی را افزایش داده است.
بنا بر این گزارش، حداقل 30 استان چین از برنامه های خود برای نصب تجهیزات تولید انرژی تجدیدپذیر رونمایی کردهاند.
در ماه دسامبر، چین یک پروژه عظیم انرژی پاک به ارزش بیش از 11 میلیارد دلار را در هفتمین صحرای بزرگ این کشور در استان مغولستان داخلی راه اندازی کرد.
به گفته شرکت سازنده، این پایگاه انرژی خورشیدی و بادی با ظرفیت کلی نصب شده 16 میلیون کیلووات، بزرگترین تاسیسات تولید برق تجدیدپذیر جهان در نوع خود در یک منطقه بیابانی خواهد بود.
براساس گزارش منتشر شده در تسنیم، با این حال، برخی از اقتصاددانان هشدار میدهند که امسال، اقتصاد چین پس از برداشتن محدودیتهای کووید، بسیار سریعتر گسترش خواهد یافت، به این معنی که حتی با افزایش ظرفیت تولید انرژی بادی و خورشیدی، این کشور همچنان به تولید انرژی با سوخت فسیلی بیشتری نیاز دارد تا اقتصاد خود را در حال رشد نگه دارد.
انتهای پیام