به گزارش سایت تجارت ایران و چین به نقل از روابط عمومی اتاق تهران، بهمن عشقی در این جلسه با اشاره به سابقه تعاملات سیاسی و همکاریهای اقتصادی دو کشور ایران و چین، اقدامات اتاق تهران در راستای توسعه و گسترش مناسبات اقتصادی دو کشور طی سالهای اخیر را یادآوری کرد و گفت: اتاق تهران تنها سازمان غیردولتی در ایران است که ظرفیتهای سند همکاری 25 ساله ایران و چین را به طور دقیق مورد بررسی قرار داد و در راستای عمل بهتر به این توافق، پیشنهادهای جامع را به دولت ایران ارائه کرد.
دبیرکل اتاق بازرگانی تهران با این توضیح که در اتاق تهران، پیرامون طرح ابتکار کمربنده-جاده، اتاق فکری با حضور نخبگان اقتصادی کشور تشکیل و راهکارهای عملیاتی برای نقشآفرینی ایران در این طرح بینالمللی ارائه شده است، تصریح کرد که اتاق تهران آماده بسط و گسترش همکاریهای توسعهگرانه دو کشور ایران و چین است و در این زمینه تعامل بیشتر با سفارت چین و به ویژه نمایندگی بخش بازرگانی و اقتصادی چین در تهران، در دستورکار اتاق تهران قرار دارد.
در ادامه این جلسه، وزیرمختار و رایزن اقتصادی سفارت چین نیز در سخنانی، با قدردانی از تلاشهای اتاق تهران در کمک به توسعه مناسبات اقتصادی دو ایران و چین، به شتاب در همکاریهای تجاری و اقتصادی دو کشور از سال 2021 اشاره کرد و در این رابطه از رشد 150 درصدی سرمایهگذاری چین در ایران طی سال 2022 خبر داد.
«شو کیسونگ» با بیان اینکه این میزان از رشد سرمایهگذاری، فراتر از حجم متوسط سرمایهگذاری چین در دیگر کشورهای بودهاست، یادآور شد که طی سال 2022 همچنین قراردادهای امضا شده میان دو کشور در زمینه احداث پروژههای مشترک نیز در مقایسه با سال پیش از آن، ده برابر رشد داشته است.
وی با یادآوری اینکه گسترش مناسبات اقتصادی دو کشور، جز با اجماع و تفاهم مقامات سیاسی دو کشور امکانپذیر نبودهاست، تصریح کرد که برنامههای اتاق تهران با هدف پیوند شرکتهای ایرانی و چینی و کمک به مناسبات اقتصادی پایدار میان فعالان اقتصادی دو کشور، قابل تقدیر است.
رایزن اقتصادی سفارت چین در تهران در عین حال، از علاقمندی شرکتهای چینی برای ورود به بازار ایران و همکاری با همتایان خود در ایران خبر داد و در این زمینه، خاطرنشان کرد که معرفی شرکتهای معتبر ایرانی از سوی اتاق تهران و همکاری این نهاد بخش خصوصی از ایران با سفارت چین، زمینهساز توسعه هر چه بهتر و بیشتر مناسبات و روابط اقتصادی بنگاههای دو کشور خواهد شد.
همچنین در این جلسه، حسامالدین حلاج، معاون بینالملل اتاق تهران، از آمادگی این اتاق برای میزبانی از هیات تجاری اعزامی از CCPIT استانهای مختلف چین خبر داد و بر توسعه مناسبات میان انجمنها و تشکلهای اقتصادی ایران و چین تاکید کرد. او همچنین از همکاری سفارت چین در صدور ویزا برای فعالان اقتصادی تقدیر کرد و از آمادگی این معاونت برای همکاری با شرکتهای چینی در ارتباط گرفتن با همتایان ایرانیشان خبر داد.
همچنین، فریدون وردینژاد، مشاور دبیرکل اتاق تهران در امور چین، نیز بر ایجاد بستری برای گفتوگوی تخصصی شرکتهای ایران و چینی در بخشهای مختلف اقتصادی و صنعتی با هدف شناسایی فرصتهای همکاری دو طرف، تاکید کرد و یادآور شد که اتاق تهران با راهاندازی صفحه چین در وبسایت این اتاق، آماده معرفی شرکتهای معتبر چینی روی این سایت است و اطلاعات مربوط به شرکتهای ایرانی نیز برای شرکتهای چینی از طریق سایت اتاق تهران به زبان چینی، قابل دسترس است.