به گزارش سایت تجارت ایران و چین به نقل از گروه دانشگاه ایسکانیوز، آئین انعقاد قرارداد راهاندازی مشترک «کتابخانه چین» در دانشگاه علامه طباطبایی، با حضور عبدالله معتمدی رئیس دانشگاه علامه طباطبایی، چانگ هوا سفیر جمهوری خلق چین در ایران و جمعی از معاونان، مدیران، اعضای هیئت علمی، کارکنان و دانشجویان ایرانی و چینی در سالن اجتماعات کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد پردیس مرکزی دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد و دانشگاه علامه طباطبایی، سفارت چین در ایران و دفتر مطبوعات شورای دولتی چین، با هدف راهاندازی مشترک «کتابخانه چین» در دانشگاه علامه طباطبایی، تفاهمنامه همکاری امضا کردند.
معتمدی در ابتدای این آئین گفت: باتوجه به سیاستهای جمهوری اسلامی برای گسترش فعالیتهای خود با کشورهای شرقی و به طور خاص با کشور چین، راهاندازی کتابخانه چین در این دانشگاه برای ما فرصتی مغتنم است تا فعالیتهای علمی خود را با کشور چین بیش از پیش گسترش دهیم. علاقهمند هستیم که ارتباطات علمی بیشتری با دانشگاههای چین داشته باشیم تا بتوانیم دانش موجود در دانشگاههای چین و همینطور دانشی که در دانشگاه علامه طباطبایی وجود دارد را در قالب تعاملاتی همچون تبادل استاد و فعالیت پژوهشی و آموزشی به اشتراک بگذاریم.
وی با بیان اینکه ما در دانشگاه علامه طباطبایی رشته زبان چینی داریم و دانشجویان ما در مقطع کارشناسی، دانشجویانی علاقهمند، مستعد و با انگیزه برای یادگیری زبان چینی هستند، بیان کرد: علاقهمند هستیم با کمک استادان زبان چینی دورههای کارشناسی ارشد و دکتری زبان چینی را نیز در ایران راهاندازی کنیم. همینطور علاقهمند هستیم به گسترش زبان فارسی در چین کمک کنیم و آمادگی داریم که با دانشگاههای چین نیز تعاملاتی برای گسترش و راهاندازی زبان فارسی در کشور چین داشته باشیم.
رئیس دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به افتتاح مرکز چین شناسی در این دانشگاه در سالهای پیش، گفت: این مرکز ظرفیتی برای ارتباط نزدیکتر ما با کشور چین است. راهاندازی کتابخانه چین نیز در دانشگاه علامه طباطبایی، فرصت بسیار خوبی است که ما به عنوان مرکز فعالیتهای علمی مربوط به چین در بین دانشگاههای ایران مرکزیت پیدا کنیم تا کسانی که علاقه مند به آشنایی با ادبیات، تاریخ، سیاست و فرهنگ چین هستند با مراجعه به این کتابخانه، به هدف خود دست پیدا کنند. البته ما نیز آمادگی داریم تا در دانشگاههای چین، کتابخانههای زبان فارسی را تجهیز کنیم تا به محققان و علاقهمندان چینی برای آشنایی با زبان فارسی کمک کنیم.
وی افزود: دبیرخانه بخش دانشجویی جاده ابریشم یکی دیگر از نهادهایی است که در ارتباط با تعامل بین چین و ایران در دانشگاه علامه طباطبایی فعال است و امیدوارم در آینده بتوانیم این مناسبات را گسترش دهیم و همه تصمیمات عملیاتی شود.
در ادامه سفیر چین در ایران با ابراز خرسندی برای حضور در آئین امضای تفاهمنامه راه اندازی مشترک کتابخانه چین به نمایندگی از دفتر مطبوعات شورای دولتی چین و سفارت چین، گفت: نزدیکی کشورها در نزدیکی دلهای مردمان آن کشورها است. با گذشت بیش از پنجاه سال از شروع رابطه چین و ایران، با وجود هرگونه تغییرات در جامعه بینالمللی، ما همواره کنار هم ایستادهایم.
معتمدی تاکید کرد: در سالهای اخیر رابطه چین با ایران در همه زمینهها، به ویژه در زمینههای فرهنگی و اجتماعی پیشرفت خوبی داشته و تعاملات چشمگیر و قابل ملاحظهای را بر جای گذاشته است. در فوریه سال جاری، رئیس جمهور ایران در سفر خود به چین، با همتای چینی خود، بیانیه مشترکی امضا کردند که در این سند به همکاری ایران و چین در همه زمینهها به ویژه زمینههای آموزشی و فرهنگی اشاره شده است. امضای این تفاهمنامه نشانه و حرکت خوبی در جهت عملیاتیسازی بیانیه بین دو کشور است.
وی با اشاره به اینکه برای سومین بار است که من در دانشگاه علامه طباطبایی حضور پیدا کردهام، ادامه داد: توانایی و ظرفیت آموزشی و تحقیقاتی این دانشگاه در رشتههای انسانی، اجتماعی و فرهنگی برای من بسیار تأثیرگذار است. امیدوارم تأسیس این کتابخانه بتواند پنجرهای باشد برای علاقهمندان ایرانی، که بتوانند چین و فرهنگ چینی را بیشتر بشناسند و درک کنند. همچنین امیدوارم با استفاده از این ظرفیتها و فرصتها، دانشگاه علامه طباطبایی دانشجویان خوبی در رشته زبان چینی پرورش دهد تا این دانشجویان بتوانند در آینده، در جهت تقویت رابطه بین چین و ایران و خدمت کردن به روابط مشترک راهبردی جامعه چین و ایران، ایفای نقش کنند.