استفاده از محصولات شرکت‌های اینتل و AMD در کامپیوترهای دولتی ممنوع شد

اقتصادی – سایت تجارت ایران و چین: دولت چین استفاده از پردازنده‌های آمریکایی اینتل و AMD را در کامپیوترهای دولتی ممنوع کرد. این اقدام باعث ایجاد تنش‌های جدیدی در صنعت فناوری شده است.

چین شرکت‌های اینتل و AMD را تحریم کرد. این کشور با ممنوعیت استفاده از قطعات اینتل و ای‌ام‌دی و مایکروسافت در کامپیوترهای دولتی، به‌دنبال استفاده از راه‌حل‌های داخلی خود است. رقابت آمریکا و چین بازار فناوری به‌خصوص تولیدکنندگان تراشه آمریکایی مانند انویدیا و ای‌ام‌دی را تحت‌تأثیر قرار داده است.

طبق گزارش فایننشیال تایمز، دولت چین به مقام‌های محلی نیز توصیه کرده است تا سیستم‌عامل ویندوز شرکت مایکروسافت را کنار بگذارند. این اتفاق پس از آن رخ داد که وزارت صنعت و فناوری اطلاعات چین فهرستی از پردازنده‌های مرکزی سازگار با سیاست‌های دولتی را منتشر کرد؛ فهرستی که در صدر آن شرکت‌هایی مانند هواوی و فیتیوم قرار دارند.

ممنوعیت ناگهانی استفاده از قطعات اینتل و ای‌ام‌دی اقدامی غیرمنتظره بود؛ اما با‌توجه‌به فاصله‌گرفتن صنعت فناوری چین از بازارهای جهانی، دور از انتظار هم نبود. برای مقابله با این مسئله، چین به‌ویژه پس از ماجرای اخیر شتاب‌دهنده‌های هوش مصنوعی، به راه‌حل‌های «داخلی» روی آورده است.

این ممنوعیت برای شرکت‌های اینتل و AMD نگران‌کننده است؛ زیرا احتمال دارد در بازار مصرف‌کنندگانشان اختلال ایجاد کند؛ مگر اینکه راه‌حلی موقتی پیدا شود. همچنین، با‌توجه‌به اینکه طبق گزارش‌ها ۲۷ درصد از فروش سالانه اینتل در چین بوده، این ممنوعیت ممکن است باعث ضررهای مالی هنگفتی شود.

با‌این‌حال، برای شرکت‌هایی مانند هواوی یا لونگسون که به‌سرعت در حال تولید پردازنده‌های مرکزی داخلی خود هستند، این ممنوعیت می‌تواند به‌معنای افزایش درخورتوجه استفاده از محصولات آن‌ها و تقویت نوآوری و تحقیق و توسعه در خطوط تولیدشان باشد.

دیدن اینکه این وضعیت چگونه پیش می‌رود، جالب خواهد بود. به‌نظر می‌رسد که شرکت‌ها به‌سمت آمریکا یا چین متمایل خواهند شد. هر دو کشور به‌شدت در حال سرمایه‌گذاری روی فناوری‌های خود هستند. دولت بایدن از‌طریق قانون CHIPS خود، به رشد تولید نیمه‌رساناهای داخلی برای شرکت‌هایی مانند اینتل کمک می‌کند. بااین‌حال اعمال این ممنوعیت جدید، بی‌اعتمادی دیگری ایجاد کرده است که بر بازارها تأثیر منفی خواهد گذاشت.

انتهای پیام/

این مقاله رو با بقیه به اشتراک بذار:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *