دادههای گروه صنعتی داخلی چین نشان می دهد این کشور رکورد جدیدی در صادرات صفحات خورشیدی در سال ۲۰۲۲ به اروپا داشته و این قاره مهم ترین مشتری صفحات خورشیدی ساخت چین بوده به حدی که بیش از 50 درصد صادرات این محصول چین، روانه اروپا شده است.
به گزارش تجارت ایران و چین، چین با مشارکتی مهم در زمینه صادرات صفحات خورشیدی به کشورهای اروپایی و ثبت رکورد جدید در بازارهای قاره سبز امنیت انرژی جهانی و ثبات بویژه در کاهش بحران انرژی منطقه اروپا را حفظ کرده است.
کی هائیشن رئیس شرکت “تی اچ ای سولار تک” در مصاحبه با این روزنامه چینی گفت با توسعه سریع صنعت صفحات خورشیدی چین و ارتقاء تکرار شونده که منجر به افزایش سطح و ظرفیت ذخیره تجهیزات مرتبط با تولیدکنندگان می شود در کنار هزینه مناسب، محصولات ما به پرفروش ترین ها در جهان تبدیل شده است.
براساس داده های سازمان صنعت صفحات خورشیدی چین، این کشور کامل ترین زنجیره صنعتی جهان از مواد سیلیکونی، قالب های سیلیکونی، باتری های سلولی و بخش های مربوط به فضاپیما را در کنار مبدل ها برای تولیدات صفحات خورشیدی را شکل داده است و صنعت صفحات خورشیدی آن با حدود ۷۰ درصد تولیدات در جهان پیشتاز است. در واقع چین در زمینه صفحات خورشیدی در رتبه نخست برای ۱۶ سال متوالی در سال ۲۰۲۲ قرار گرفته است. در زمینه تولیدات پلی سیلیکونی و ظرفیت صفحات خورشیدی نصب شده جدید و ظرفیت صفحات خورشیدی انباشته به ترتیب برای ۱۲ و ۱۰ و ۸ سال متوالی در رده نخست قرار دارد.
براساس داده های آماری وزارت صنعت و تکنولوژی اطلاعات چین در سال ۲۰۲۲ ارزش کلی تولیدات صنعت صفحات خورشیدی به ۱.۴ تریلیون یوان معادل ۲۰۴ میلیارد دلار رسید که رکوردی جدید در این زمینه بود.
صادرات کلی محصولات صفحات خورشیدی از جمله سیلیکون های پنجره ای، سلولی و بخش های مربوط به فضاپیماها در سال ۲۰۲۲ به ۵۱.۲ میلیارد دلار افزایش یافت که برابر با افزایش ۸۰.۳ درصدی سال به سال این محصولات بوده که نشانگر رشد بازار صفحات خورشیدی در بازار داخلی و خارجی براساس تقاضای جهانی انرژی بوده است.
براساس گزارش منتشر شده در ایرنا، هلند، برزیل و اسپانیا بزرگترین بازارهای صادرات این محصولات در سال ۲۰۲۲ بودند که معادل ۴۶ درصد کل بازار صادرات این کشور بوده است. تقاضای صفحات خورشیدی در اروپا و بویژه در کشورهای اسپانیا، آلمان و لهستان به شکل چشمگیری همچنان درحال افزایش است.
یک منبع آگاه که خواست نامش فاش نشود در مصاحبه با خبرنگار این روزنامه گفت آمریکا تنها ۲۰ درصد بازار صادرات صفحات خورشیدی را در اختیار دارد در حالی که اتحادیه اروپا بیش از نیمی از این بازار را تشکیل می دهند. اگر تعرفه های ضد یارانه ای و ضد وارداتی آمریکا به صنعت صفحات خورشیدی ضرر می زند، تعرفه های اروپا می تواند ضررهای بیشتری داشته باشد.در نتیجه کل این صنعت با یکدیگر باید کار کنندو باید شرکای اروپایی را متوجه این موضوع کنیم که افزایش تعرفه ها در محصولات صفحات خورشیدی چینی منجر به افزایش هزینه های کشورهای خودشان خواهد شد.
چین همچنین هشدار داد آمریکا فشار بر اروپا را برای تعرفه های ضد وارداتی و تحقیقات در زمینه صادرات مستقیم و غیرمستقیم محصولات صفحات خورشیدی چین در سال جاری را بردارد. براساس داده ها به نظر می رسد مشکل ذخایر انرژی در اتحادیه اروپا پس از گذشت یک سال از جنگ اوکراین روز به روز جدی تر می شود، بنابراین وابستگی اروپا به صادرات انرژی جدید چین رو به افزایش است.
انتهای پیام