به گزارش سایت تجارت ایران و چین به نقل از پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)، ناترازی در تولید برق، گاز، بنزین، آب و راه، جاده و راه ریلی، نیروگاه و پالایشگاه و نیز بندرها و مناطق آزاد ایران از پیامدهای دهشتناک تحریم سرمایهگذاری در ایران به حساب میآیند.
این وضعیت اگر ادامه یابد به فلج زندگی ایرانیان در عرصههای گوناگون و تضعیف قدرت چانهزنی ایران در مناسبات خارجی منجر خواهد شد. بهطور مثال میتوان به مقوله بسیار بااهمیت تضعیف موقعیت ژئوپولیتیک ایران اشاره کرد که وضعیت آن به شدت در ابهام است.
دیپلماسی ایرانی در همینباره نوشته است: اتصال دو پروژه «کریدور میانی» ترکیه و «کمربند و راه» چین زمینه نزدیکی دو کشور را فراهم کرده و نزدیکی پکن- آنکارا میتواند به خطر خنثیسازی ژئواکونومیکی ایران منجر شود.
در صورت پیوند عملیاتی دو پروژه به هم، این مسیر به عنوان تنها شریان زمینی اتصال چین و اروپا ذیل «کریدور چین- آسیای مرکزی- غرب آسیا» مطرح میشود و نقش دیرینه دولت ایران را در پیوند آسیا و اروپا خنثی و روابط ریلی ایران با چین را محدود میکند.
در واقع جذابیت توسعه کریدور میانی برای اروپا و ترکیه این است که روسیه و ایران را دور میزند. شوربختانه در میان مدیران ارشد دولت سیزدهم و دیگر نهادهای مسوول به این مقوله یعنی پیامدهای منفی تحریم و بیبنیه شدن آرام زیرساختها توجه نمیشود و با وصلهپینه کردن امور، کار به مراحل حساس خواهد رسید.
در حال حاضر در کشورهای همسایه ایران گامهای بلندی برای توسعه زیرساختها در حال انجام است و سرمایههای بزرگی در جریان این فعالیتها دیده میشود. ساخت سدهای پرشمار و بزرگ از سوی ترکیه در ارس و کاهش قدرت ایران در بخش آب و سرمایهگذاری کشورهایی مثل آذربایجان و ترکمنستان در بخش گاز و سرمایهگذاریهای هنگفت عراق در بازار نفت ایران را از درآمدهای نفت و گاز محروم خواهد کرد و تحریمها نیز مزید بر علت شده و ایران را در زیرساختها به شرایط بسیار سخت میرساند.