روی خوش سرمایه گذاران خارجی به بازار چین

نزدیک به یک سال و نیم از همه‌گیری کرونا در چین می‌گذرد، با این وجود تمایل سرمایه‌گذاران خارجی به بازار چین همچنان پابرجاست. گفتنی است این کشور، توانست جایگاه آمریکا را به عنوان بزرگترین مقصد سرمایه‌گذاری جهان را در اختیار بگیرد.

 

به گزارش ایرنا، رادیو بین المللی چین روز چهارشنبه اعلام کرد: بر اساس گزارش سازمان همکاری و توسعه اقتصادی آسیا چین توانسته است سال آشفته رکود اقتصادی ناشی از بیماری کووید-۱۹ را به شیوه ای موفقیت‌آمیز پشت سر بگذارد و به مقصد برتر سرمایه‌گذاری در جهان تبدیل شود.

بر اساس اعلام سازمان همکاری و توسعه اقتصادی، سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی جهانی در سال ۲۰۲۰ میلادی در مقایسه با سال ۲۰۱۹ میلادی، افتی ۳۸ درصدی را تجربه کرد و به ۸۴۶ میلیارد دلار رسید که کمترین میزان از سال ۲۰۰۵ میلادی محسوب می‌شود. این میزان جریان سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی جهانی صرفا یک درصد از کل تولید ناخالص داخلی در دنیا را نشان می‌دهد که کمترین میزان از سال ۱۹۹۹ میلادی به حساب می‌آید.

جذابیت چین به عنوان کانون جذب سرمایه‌گذاری‌های خارجی به سال ۲۰۲۱ میلادی نیز کشیده شده است آن هم در شرایطی که اقتصاد این کشور به عملکرد مثبت خود در سه ماهه اول سال جاری میلادی ادامه داد؛ در این بین، شرکت‌های خارجی انتظار آینده ای امیدوار‌کننده در چین را دارند.

بررسی اخیر انجام شده توسط وزارت بازرگانی چین نشان می‌دهد که ۹۶.۴ درصد از شرکت‌های تاسیس شده با کمک بودجه خارجی در چین نسبت به چشم‌انداز تجاری خود در این کشور خوش‌بین هستند. این رقم که بدنبال بررسی بیش از ۳ هزار و ۲۰۰ شرکت تاسیس شده با بودجه خارجی در چین حاصل شده است، ‌نشان‌دهنده یک افزایش ۲.۱ درصدی در میزان خوش‌بینی این شرکت‌ها نسبت به محیط تجاری موجود در چین در مقایسه با آغاز سال جاری میلادی است.

داده های وزارت بازرگانی چین نشان می‌دهد که سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی در سرزمین اصلی چین در سه ماهه اول سال جاری میلادی (۲۰۲۱) با رشدی ۳۹.۹ درصدی در مقایسه با سال گذشته همراه بوده و ارزش استفاده واقعی این کشور از سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی در این بازه زمانی، به رقمی معادل ۳۰۲.۴۷ میلیارد یوان (حدود ۴۶.۷۴ میلیارد دلار) رسیده است.

چین با نگاهی رو به جلو تمام تلاش خود را به کار گرفته است تا از طریق گسترش دسترسی‌های بازاری و بهبود فضای کسب و کار، سرمایه گذاران خارجی بیشتری را به سمت بازار عظیم داخلی خود بکشاند که از جمله اقدامات چین می‌توان به تقویت حمایت از سرمایه‌گذاری خارجی، تسریع در روند اجرای پروژه‌های چشمگیر با کمک بودجه خارجی و سیستم مدیریت فهرست منفی اشاره کرد.

این مقاله رو با بقیه به اشتراک بذار:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *