رشد غیر منتظره ی صادرات چین در ماه اوت

با وجود شیوع نوع دلتای ویروس کرونا در چین، این کشور توانست رکورد جالبی در حجم صادرات خود ثبت کند.

به گزارش تجارت ایران و چین، حتی سویه دلتا نیز موفق به عقب راندن رشد اقتصادی چین نشده است. حجم سفارشات تامین‌کنندگان در روزهای پایانی سال باعث شد تا چین در ماه اوت رشد غیره‌منتظره‌ای در صادرات داشته باشد. میزان صادرات چین در اوت از نظر ارزش دلاری 25.6 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد داشته که توانست رکورد 294.3 میلیارد دلار را ثبت کند که بیش از 10 میلیارد دلار بالاتر از ماه قبل بوده است.

برای دسترسی سریع تر به اخبار عضو اینستاگرام تجارت ایران و چین شوید

در گزارشی که توسط ارانیکو و به نقل از ایسنا منتشر شده، آمده است: طبق اعلام اداره گمرک چین، واردات این کشور ۳۳.۱ درصد رشد کرد و به ۲۳۶ میلیارد دلار رسید که بالاترین سطح واردات تاکنون بود و مازاد تجاری را به ۵۸.۳ میلیارد دلار در اوت رساند.

این افزایش صادرات و واردات با وجود اختلالات در دومین بندر بزرگ چین در ماه گذشته به دلیل موج جدید شیوع ویروس کرونا روی داد که باعث ترافیک و افزایش هزینه‌های حمل شد. تقاضای جهانی به خصوص از سوی آمریکا و اروپا تاب آور مانده است زیرا فروشندگان برای سفارش‌های ایام کریسمس خریدهایشان را جلو انداخته‌اند.

شینگ ژائوپنگ، استراتژیست ارشد چین در گروه بانکی استرالیا و نیوزیلند در این باره گفت: فصل داغ کریسمس امسال زودتر از سال‌های پیش رسیده است. محصولات جدید اپل تقاضا ایجاد کرده اند و شیوع ویروس کرونا در جنوب شرقی آسیا احتمالا باعث شده است سفارش‌ها به چین هدایت شوند. این وضعیت پیش از نوامبر قوی خواهد ماند.

بیشتر بخوانید:

صادرات چین عرصه را برای شرکت‌های آلمانی تنگ کرد

چین اولین شریک صادراتی ایران در مرداد ماه شد

سه صادرات بزرگ چین از نظر ارزش محصولات الکترونیکی، محصولات فناوری پیشرفته و پوشاک و وسایل جانبی بودند در حالی که بزرگترین کالاهای وارداتی محصولات الکترونیکی و محصولات فناوری پیشرفته بودند.

با این حال نشانه های کندی اقتصادی همزمان با افزایش موارد ابتلا به کووید ۱۹ در سراسر جهان مشاهده می شود و مقامات در چین هشدار دادند که رشد صادرات تا پایان سال ضعیفتر خواهد بود.

نظرسنجی‌های بخش تولید هفته گذشته رشد منفی سفارش‌های صادراتی جدید در اوت برای چهارمین ماه متوالی را نشان داد که ممکن است نشان دهنده کندی رشد صادرات در آینده باشد. علاوه بر تجارت، اقتصاد از کاهش فعالیت خدماتی مربوط به محدودیت‌های کرونایی، محدودیت‌های بخش املاک و هزینه پایینتر زیرساخت آسیب دیده است.

کنترل‌های موثر چین برای مقابله با شیوع کووید ۱۹ ممکن است باعث شده باشد تامین‌کنندگان سفارشهای‌شان را از سایر کشورهای آسیایی که با شیوع کرونای دلتا دست و پنجه نرم می‌کنند، به چین منتقل کنند تا فعالیت‌های تولید خود را سر پا نگه دارند. با این حال به محض این که کرونای دلتا در این کشورها مهار شود، مزیت مذکور برای چین از میان خواهد رفت.

پایانه میسان در بندر نینگبو در اوت به مدت دو هفته برای مهار شیوع ویروس کرونا تعطیل شد و هر چند اواخر ماه بازگشایی شد اما احتمالا مدتی زمان می‌برد تا ترافیک در این بندر تسهیل شود.

صادرات قوی چین در بحبوحه کندی تقاضای داخلی پس از محدودیت‌های سخت گیرانه در قبال بخش املاک و روند کند فروش اوراق قرضه ویژه دولت محلی از اقتصاد این کشور تا حدودی پشتیبانی خواهد کرد.

بر اساس گزارش بلومبرگ، با بروز نشانه‌های بیشتر از کندی رشد اقتصادی، سیاستگذاران وعده داده‌اند حمایت مالی از کسب و کارهای کوچک را افزایش داده و از اوراق قرضه داخلی استفاده بهتری کنند. شورای دولتی چین هفته گذشته اعلام کرد بانک خلق چین ۳۰۰ میلیارد یوان (۴۶.۴ میلیارد دلار) تامین مالی کم هزینه برای بانک‌ها فراهم می کند تا بتوانند به شرکت‌های کوچک و متوسط وام دهند. همچنین این نهاد وعده داد گزینه های سیاستی خود را تقویت می‌کند تا توانایی مقابله با چالش‌ها برای تضمین اقتصاد و اشتغال پایدار را بهبود دهد.

این مقاله رو با بقیه به اشتراک بذار:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *