چین به عنوان دومین اقتصاد بزرگ جهان با به کارگیری برنامه های مهم اقتصادی سعی دارد تا در سال آینده جایگاه خود را به اولین اقتصاد دنیا تبدیل کند. اینکه ادعای چین تا چه اندازه به واقعیت نزدیک میشود هنوز مشخص نیست، اما کارشناسان تجارت ایران و چین در ادامه مطلب به حقایقی درباره اقتصاد چین اشاره میکنند که میتواند مسیر پیشرفت چین را در آینده تا حدودی مشخص کند.
1- چین در حال حاضر حدود 800 هزار ربات دارد که معادل یک سوم رباتهای جهان است. این رقم در سال 2010 کمتر از 50 هزار ربات بود.
2-گارگران چینی در سال 2000 حدود 8 هزار یوآن درآمد سالانه داشتند، اما حالا حدود 10 برابر بیشتر حقوق دریافت میکنند.
بیشتر بخوانید:
- 5 اپلیکیشن ویدیویی محبوب چینیها در سال 2021
- سه شهر مهم تجاری چین برای صادرات و واردات
- شرکت علی بابا و 40 حقیقت شگفت انگیز
3- تعداد نیروی کار شهری چین در سال 1980 حدود 100 میلیون نفر بود اما امروزه به 500 میلیون نفر رسیده است.
4- رشد سالانه اقتصاد چین از سالهای 1980 تا 2010 به طور میانگین 10 درصد بوده است. این رقم در سالهای اخیر حدود 5.5 درصد بوده و روند کاهشی داشته است.
5- ضریب بهره وری کل از سال 2008 حدود 1.1 درصد رشد کرده است که کمتر از یک سوم سرعت رشد در سه دهه پیش از آن است. با این وجود، این عدد همچنان دو برابر آمریکا است.
6- با اضافه شدن هر یوآن به تولید ناخالص داخلی حدود 4 یوآن بدهی به وجود میآید. در صورتی که در دهه گذشته فقط 2 یوآن بدهی ایجاد میشد.
7- اوایل شرکتهایی مانند علی بابا را در سیلیکون ولی “گربههای کپی” مینامیدند. اما هم اکنون علی بابا دو برابر آمازون فعالیت تجارت الکترونیک دارد.
8- چین نمیخواهد تولید ناخالص داخلی آن به زیر 25 درصد کاهش یابد. این عدد بیش از سهم این حوزه در کشورهای صنعتی مانند آلمان و ژاپن است.
9- چین برای رشد اقتصادی، در حوزه فناوری اصلا سخت گیری نکرد تا استارتاپها شکوفا شوند. نتیجه آن ظهور استارتاپهایی مانند: دیدی (مشابه اسنپ در ایران) بود که هم اکنون بیش از کل جمعیت مردم آمریکا کاربر دارد.
10- چین در حوزه فناوری ریسک سرمایه گذاری را پذیرفته است. شرکتهای فناوری بزرگ چینی به ازای هر دلار درآمد، 26 درصد ارزان تر از شرکتهای مشابه آمریکایی معامله میشوند.