دولت پکن از گروه ایانتی خواست تا اپلیکیشن علیپی را از بخش وامهای خود جدا کند.
به گزارش تجارت ایران و چین، گروه ایانتی وابسته به شرکت علیبابا اپلیکیشنی به نام علیپی دارد که پکن دستور داده این برنامه از بخش وامهای ایانتی یعنی Haubei و Jiebei جدا شود و اپلیکیشن جدیدی جایگزین آن شود. گفتنی است علیپی بیش از یک میلیارد کاربر دارد و خدماتی مانند پرداخت، دریافت و اعتبار وام را در اختیار کاربرانش میگذارد.
برای دسترسی سریع تر به اخبار عضو اینستاگرام تجارت ایران و چین شوید
بیشتر بخوانید:
در گزارشی که توسط پیوست و به نقل از فایننشال تایمز منتشر شده، آمده است: ایانتی در این برنامه باید دادههای کاربران متقاضی وام را در اختیار یک شرکت سرمایهگذاری مشترک قرار دهد تا امتیاز دهی اعتباری انجام گیرد. بخشی از این شرکت سرمایهگذاری مشترک در مالکیت دولت خواهد بود.
سهام علیبابا، شرکت مادر گروه فناوری ایانتی، در هنگکنگ امروز پس از انتشار گزارش فایننشال تایمز بیش از ۴ درصد سقوط کرد. با افزایش فشار روی بخش تکنولوژی و کاهش ارزش سهام شرکتهایی همچون شرکت بازی سازی تنسنت و تجارت الکترونیک میتوان، شاخص تکنولوژی هانگ سنگ (Hang Seng) که شرکتهای تکنولوژی چین را دنبال میکند نیز ۳ درصد سقوط کرد.
رویترز در اوایل ماه سپتامبر گزارش داد که شرکتهایی با پشوانه دولتی قرار است سهام قابل توجهی در این شرکت سرمایهگذاری مشترک برای اعطای امتیاز اعتباری کسب کنند و ایانتی و گروه سرمایهگذاری ژجیانگ توریسم (Zhejiang Tourism) هرکدام ۳۵ درصد از این شرکت را در اختیار خواهند داشت.
گروه سرمایه گذاری ژجیان توریسم از جمله شرکتهای دولتی است که در مجاور گروه ایانتی فعالیت میکند. پیشتر ایانتی به دلیل سهام ۳۵ درصدی خود در این شرکت سرمایهگذاری مشترک تحت فشار بود و واگذار شدن ۳۵ درصد به شرکت ژجیانگ که رابطه خوبی با ایانتی دارد تا حدی خیال این شرکت را راحت کرد.
یکی از افراد آشنا میگوید فعلا تیم جک ما کنترل این شرکت سرمایهگذاری مشترک را در اختیار خواهند داشت.
با این حال گروه فناوری ایانتی آزادی خود را از دست میدهد. این شرکت دیگر نمیتوان به صورت جداگانه و مستقل وضعیت اعتباری مشتریان را مشخص کند. امتیاز اعتباری باید در این شرکت سرمایهگذاری مشترک انجام گیرد که سهام داران متعددی دارد و با اینکه ایانتی بخش مهمی از سهام و رهبری آن را تحت کنترل خود دارد اما دولتیها مطمئنا بر این شرکت نظارت خواهند داشت.
براساس گزارش فایننشال تایمز، ایانتی تنها وام دهندهای نیست که تحت تاثیر این قوانین جدید قرار میگیرد.
تحولات اخیر چالشهای بیشتری برای کسب و کار ایانتی ایجاد کردهاند. عرضه اولیه این شرکت که قرار بود ۳۴.۵ میلیارد دلار سرمایه جذب کند پس از مخالفت قانونگذاران متوقف شد.
پس از این اقدام پکن چندین ماه را در حوزه ضد انحصار، محافظت و امنیت دادهها و محافظت از حقوق شهروندان به فشار بر غولهای تکنولوژی ادامه داد.
قانونگذاران در ماه آوریل به گروه ایانتی دستور دادند تا شکل کسب و کار خود را تغییر داده و به یک هلدینگ اقتصادی تبدیل شود و همچنین محصولات اعتباری خود را از اپلیکیشن پرداخت علیپی جدا کند.
در همان ماه قانونگذاران رقم بی سابقه ۲.۸ میلیارد دلار جریمه را به دلیل سو استفاده از سلطه بر بازار در یک بررسی ضد انحصار برای علیبابا در نظر گرفتند.
سهام علیبابا از ابتدای سال تا آخرین قیمتش در جمعه این هفته بیش از ۲۷ درصد سقوط کرده است