76 درصد از اختراعات حوزه هوش مصنوعی متعلق به چین است

هوش مصنوعی که به آن هوش ماشینی نیز می‌گویند به هوشمندی نشان‌داده شده توسط ماشین‌ها در برابر هوش طبیعی انسان‌ها در شرایط مختلف اطلاق می‌شود.

به گزارش تجارت ایران و چین، هوش مصنوعی به سامانه‌هایی گفته می‌شود که قادر به واکنش‌هایی مشابه رفتارهای انسان مانند درک شرایط پیچیده، یادگیری، کسب دانش و… است. به این خاطر کشورها سعی در پیشرفت بیشتر در این عرصه دارند. چین به عنوان اولین کشوری است که در سال 2020 توانست 76 درصد از کل اختراعات جهان در حوزه هوش مصنوعی را به خود اختصاص دهد.

برای دسترسی سریع تر به اخبار عضو اینستاگرام تجارت ایران و چین شوید.

در گزارشی که توسط تسنیم منتشر شده، آمده است: هوش مصنوعی یکی از حوزه های مهم در صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات به شمار می آید و بسیاری بر این باورند هوش مصنوعی، زندگی مردم را بهتر خواهد کرد. انجام برخی کارهای معمولی امروزی مانند تشخیص صدا، ترجمه همزمان متن، هدایت اتومبیل های خودکار و فعالیت ربات های کارخانه ساز همگی تنها نمونه هایی از کاربرد هوش مصنوعی در صنعت امروز است.

هوش مصنوعی امروزه حتی در تولید مدل‌های پیش بینی آب و هوا و یا محاسبات نجومی و یا شناسایی علائم بیماری از طریق تصویربرداری پزشکی نیز کاربرد گسترده و بسیار زیادی پیدا کرده است.

بیشتر بخوانید:

جمهوری خلق چین از کشورهایی است که در دهه‌های اخیر سرمایه گذاری وسیعی در زمینه هوش مصنوعی انجام داده است. به طوری که تازه ترین گزارش توسعه هوش مصنوعی حاکی از آن است که چین در سال 2020 میلادی 76 درصد از کل اختراعات جهان در این حوزه را به خود اختصاص داده است.

در این ارتباط گفته شده است که چین در سال 2020 حدود 390 هزار اختراع را در حوزه هوش مصنوعی به نام خود ثبت کرده و از این نظر رتبه اول جهان را به دست آورده است. این در حالی است که کل اختراعات حوزه هوش مصنوعی جهان در سال 2020 بالغ بر 520 هزار اختراع بوده است.

از سوی دیگر شمار کارشناسان هوش مصنوعی در چین اکنون به بالای 20 هزار نفر رسیده در صورتی که این رقم برای کره جنوبی فقط 2 هزار و 600 نفر است. البته چین در این بخش از آمریکا که دارنده 28 هزار کارشناس در این عرصه است، عقب تر حرکت می کند.

براساس آمار موسسات ارزیابی دانشگاهی طی سال های 2016 تا 2020، چین هر سال بیش از هر کشور دیگری مقالات مرتبط با هوش مصنوعی تولید کرده است. در دوره یاد شده، میزان تولید تحقیقات مرتبط با هوش مصنوعی در چین تقریباً هر ساله بیش از 120٪ افزایش یافته است، در حالی که میزان تولید در آمریکا تنها 70٪ افزایش سالانه را تجربه کرده است.

آمریکا طی چند دهه گذشته همواره با داشتن بیشترین میزان انتشار مقالات علمی و پژوهشی در زمینه هوش مصنوعی پیشتاز بوده است. اما همزمان چین در سالهای اخیر میزان تولیدات علمی خود در این زمینه را به میزان چند برابری افزایش داده است.

همچنین هند با تولید 23 هزار و 300 نسخه مقاله علمی و پژوهشی در زمینه هوش مصنوعی طی سال میلادی گذشته در رتبه سوم جهانی این حوزه قرار گرفته است.

آکادمی فناوری ارتباطات و اطلاع رسانی چین گزارش کرده است که 40 درصد از شرکت‌هایی که گرایش کاری آنها به هوش مصنوعی مرتبط است به دنبال دستیابی به فناوری‌های جدیدتری در این بخش هستند و 27 درصد هم روی ساخت ربات‌های پیشرفته متمرکز شده اند.

این مقاله رو با بقیه به اشتراک بذار:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *