اقتصادی-تجارت ایران و چین: وقتی که صحبت از قطبهای اقتصادی آن هم در آسیا به میان میآید، چین یکی از اولین نامهایی است که گفته میشود. این کشور دارای رشد اقتصادی چشمگیری بوده که در سالهای اخیر باعث شده به یکی از قطبهای اقتصادی آسیا و جهان تبدیل شود. این کشور، دارای چندین شهر کلیدی است که بهعنوان ستونهای اقتصادی، سیاسی و فرهنگی آن عمل میکنند. این کلانشهرها به طور قابلتوجهی به بخشهای مختلف کمک میکنند و نقشهای حیاتی در صنعت، تجارت، آموزش و … را ایفا میکنند. در اینجا، ما به معروفترین شهرهای تجاری چین میپردازیم که هر کدام دارای ویژگیهای منحصربهفرد خود هستند.
شانگهای
شانگهای، بزرگترین و پرجمعیتترین شهر جهان، در خط مقدم قدرت اقتصادی چین قرار دارد. این بندر که بهخاطر بندر کانتینری شلوغش شناخته شده است، عنوان شلوغترین بندر جهان را به خود اختصاص داده است. نفوذ متنوع شانگهای به اقتصاد، فناوری، امور مالی، تجارت و نمایشگاههای بینالمللی گسترش مییابد و آن را به یکی از اصلیترین قطبهای موجود در اقتصاد جهان و آسیا بدل میکند. با جاهطلبی تبدیلشدن به قطب مالی بینالمللی جهان، اهمیت استراتژیک شانگهای با رویدادهایی مانند نمایشگاه بینالمللی خودرو و Chinajo، در بین اقتصاددان و همچنین شرکتهای بزرگ برجسته شده است و شرکتهای بسیاری برای شرکت در رویدادهای برگزار شده در این شهر و همچنین انجام معاملات خود به شانگهای سفر میکنند.
بیشتر بخوانید:
پکن
پکن بهعنوان پایتخت جمهوری خلق چین، عظمت تاریخی را با مدرنیته ترکیب میکند. اهمیت پکن بهعنوان یک مرکز سیاسی، فرهنگی و آموزشی هزاران سال است. این شهر دومین فرودگاه شلوغ جهان را در خود جایداده است و دارای تاریخ غنی است که دارای نقاط دیدنی نمادین است. پکن با داشتن شش مکان میراث جهانی، از جمله شهر ممنوعه و دیوار بزرگ، بهعنوان شاهدی بر میراثفرهنگی پایدار چین است.
گوانگژو
گوانگژو که در جنوب کشور چین واقع شده است، بهعنوان یک شهر بندری جهانی و مرکز مالی در چین شناخته شده است. این شهر با میراثی غنی که قدمت آن به ۲۰۰۰ سال میرسد، به یک قطب اقتصادی مدرن تبدیل شده است. توسعه سریع گوانگژو در کشاورزی، صنعت و تجارت خارجی در نمایشگاه سالانه کانتون، یک نمایشگاه تجاری بینالمللی برجسته که ارتباطات اقتصادی جهانی را تقویت میکند، مشهود است.
شنژن
شنژن، واقع در استان گوانگدونگ، مظهر اصلاحات و سیاستهای بازگشایی چین است. بهعنوان اولین منطقه ویژه اقتصادی، شنژن به یک شهر بینالمللی تبدیل شده است که در تجارت، مالی و فرهنگ برجسته است. نمایشگاه بینالمللی صنعت فرهنگی چین که سالانه برگزار میشود، بر تعهد آن به ترویج محصولات فرهنگی چین در سطح جهانی تأکید دارد. این نمایشگاه سالانه پذیرای بسیاری از گردشگران و صاحبان کسبوکارها است که آنها را برای آشنایی با جدیدترین تحولات اقتصادی و همچنین گسترش کسبوکار خود به این نمایشگاه جذب میکند.
تیان جین
تیان جین، یک شهر اقتصادی پیشرفته با تاریخ غنی، بهعنوان شاهدی بر توسعه صنعتی چین است. این بندر زمانی یک بندر تجاری برای قدرتهای غربی بود، اما به بزرگترین بندر تجاری در شمال و دومین شهر بزرگ اقتصادی و تجاری در چین تبدیل شده است. اهمیت صنعتی تیان جین ریشههای تاریخی آن را تکمیل میکند و در سالهای اخیر کمک قابلتوجهی به اقتصاد ملی چین کرده است.
چونگ کینگ
چونگ کینگ که در شمال غربی چین واقع شده است بهعنوان یک مرکز صنعتی و تجاری بزرگ با جمعیت بیش از ۳۱ میلیون نفر شناخته شده است. بهعنوان بزرگترین شهر غیر بندری در چین، موقعیت استراتژیک چونگ کینگ در بالای رودخانه یانگ تسه، آن را بهعنوان یک مرکز حملونقل و اقتصادی حیاتی معرفی میکند و ازاینرو بسیاری از فعالیتهای تولیدی و اقتصادی چین در این شهر انجام میشود. برنامههای رشد گسترده نشاندهنده اهمیت آن در چشمانداز اقتصادی چین است.
سوژو، ووهان، چنگدو و هانگژو
سوژو که بهخاطر باغهای کلاسیک خود مشهور است، ووهان با برجستگی اقتصادی و موقعیت مرکزیاش، چنگدو بهعنوان مرکز کلیدی فناوری و طب سنتی چینی و هانگژو با نقشی که در سیاست، اقتصاد و رویدادهای جهانی دارد، هرکدام به طور منحصربهفردی به تحولات اقتصادی چین کمک میکنند. چین در هر گام برنامه توسعه خود، برنامههای مختلفی را برای شهرهای اقتصادی و تجاری خودش ارائه داده است. این برنامهها باعث ساخت چشماندازی امیدوارکننده برای کشور چین در آینده نهچندان دور شدهاند.
انتهای پیام/