کشتی سازی عرصه جدید جنگ تجاری چین و آمریکا ؟

اقتصادی – سایت تجارت ایران و چین: اخیرا و در راستای تشدید تنش های تجاری میان ایالات متحده و جمهوری خلق چین پنج اتحادیه کارگری آمریکا درخواستی را به دفتر نماینده تجاری آمریکا (USTR) ارائه کردند.

این اتحادیه ها خواهان تحقیق در خصوص سیاست ها و رویه های ظاهراً غیر عادلانه چین در بخش های حمل و نقل دریایی و کشتی سازی است.
این درخواست بر اساس ماده 301 قانون تجارت 1974 تنظیم شده است که به منظور مقابله با اقدامات ناعادلانه شرکای تجاری ایالات متحده وضع شده است. رویه های تجاری تنها یکی از ابعاد تنش های موجود در روابط دو کشور در سال های اخیر به شمار می رود. سایر موضوعات مورد اختلاف شامل تایوان، ادعاهای جاسوسی، حقوق بشر و منشأ همه گیری کووید-19 می شود.
دفتر نماینده تجاری آمریکا در بیانیه ای ضمن اعلام بررسی این درخواست به ایجاد وابستگی های آسیب پذیر توسط چین در بخش های حیاتی همچون فولاد، آلومینیوم، انرژی خورشیدی و مواد معدنی اشاره کرد که به گفته این نهاد، موجب لطمه به کارگران و مشاغل آمریکایی و ایجاد ریسک برای زنجیره تأمین این کشور می شود.
اتحادیه های کارگری نیز در درخواست خود با اشاره به رویکرد تهاجمی و مداخله گرایانه ی چین بر سیاست های غیر تجاری این کشور به عنوان عامل اصلی تلاش برای تسلط بر بخش های کشتی سازی دریایی و لجستیک جهانی تأکید کردند. این درخواست خواستار وضع عوارض بندری بر کشتی های ساخته شده در چین و اختصاص درآمد حاصله به منظور احیای صنعت کشتی سازی ایالات متحده است. همچنین نگرانی هایی در خصوص پلتفرم نرم افزاری چینی Logink که به ارائه داده در حوزه لجستیک زنجیره تأمین جهانی می پردازد مطرح شده است. در این درخواست به پتانسیل تهدید امنیت ملی ناشی از این پلتفرم که با حمایت دولت چین فعالیت می کند اشاره شده است.
لازم به ذکر است که دولت پیشین ایالات متحده به رهبری دونالد ترامپ، در سالهای 2018 و 2019 تعرفه هایی را بر هزاران قلم کالای وارداتی از چین به ارزش تقریبی 370 میلیارد دلار اعمال کرد. دولت بایدن نیز با استناد به نگرانی های امنیتی، ضمن حفظ تعرفه های مذکور محدودیت های جدیدی را نیز وضع کرده است.
دفتر نماینده تجاری آمریکا اعلام کرد که ادعاهای مطرح شده توسط اتحادیه ها را مورد بررسی قرار داده و ظرف مدت 45 روز، در خصوص لزوم انجام تحقیقات در این زمینه تصمیم گیری خواهد کرد.

 

منبع: اتاق ایران آنلاین به نقل از مرکز پژوهشهای اتاق ایران

انتهای پیام/

این مقاله رو با بقیه به اشتراک بذار:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *