با انتشار اولین نتایج از مطالعه بر روی دو واکسن چینی مشخص شد که بیش از ۷۲ درصد در آزمایشات بالینی اثربخشی دارند.
به گزارش خبرنگار گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از شینهوا، براساس مطالعهای که روز چهارشنبه در مجله انجمن پزشکی آمریکا (JAMA) منتشر شد، دو واکسن کووید ۱۹ که توسط شرکت سینوفارم چین تولید شده است، بیش از ۷۲ درصد در آزمایشات بالینی فاز ۳ اثربخشی نشان دادهاند.
دو واکسن غیرفعال، ساخته شده توسط موسسه تولیدات بیولوژیک ووهان، یکی از موسسات زیر مجموعه شرکت داروسازی «سینوفارم» و موسسه محصولات بیولوژیکی پکن، به ترتیب در مقایسه با علائم کووید ۱۹، اثر ۷۲.۸ و ۷۸.۱ درصد را نشان دادند.
گروه ملی Biotec چین (CNBG) در بیانیهای گفت، این اولین نتایج مطالعه فاز ۳ منتشر شده در زمینه واکسنهای کووید ۱۹ غیرفعال است.
طبق این مطالعه، بیش از ۴۰ هزار نفر در امارات متحده عربی و بحرین از ۱۸ سال به بالا بدون سابقه شناخته شده کوید ۱۹ در این آزمایشات شرکت کردهاند و روش واکسیناسیون تزریق عضلانی دو دز واکسن به فاصله ۲۱ روز بوده است.
در این مطالعه آمده است، چهارده روز پس از تلقیح، همه گیرندههای واکسن عناصر آنتی بادی بالایی تولید کرده و میزان تبدیل آنتی بادیهای خنثی کننده بیش از ۹۹ درصد در هر دو گروه واکسن بود که نشان دهنده پاسخهای ایمنی قوی ناشی از دو واکسن است.
این مطالعه اشاره کرد، این آزمایشات هنوز در خارج از کشور چین ادامه دارد و اثر طولانی مدت دو واکسن چینی برای پیشگیری از کووید 19 نیاز به ارزیابی بیشتری دارد.
چین چندین واکسن کووید ۱۹ ساخته دارد که تحت آزمایشات بالینی در اواخر مرحله قرار دارند و این مطالعه برای اولین بار نتایج آزمایش فاز ۳ این واکسنها را منتشر کرده است.