چین به معادن مس افغانستان دست پیدا می کند؟

دولت چین در نظر دارد از معادن مس در افغانستان بهره ببرد، اما این موضوع مستلزم ثابت ماندن شرایط و امنيت افغانستان است.

به گزارش تجارت ایران و چین، مس به دلیل قیمت مناسبی که در بازار دارد بیشتر از نقره در سیم برق مورد استفاده قرار می‌گیرد این کالای باارزش در ساخت کابل و انتقال برق نقش مهمی دارد. قیمت کنونی این فلز از ده هزار دلار نیز فراتر رفته است،  چین به دنبال استخراج آن در معادن افغانستان است تا از این فلز برای نیازهای خود استفاده کند.

برای دسترسی سریع تر به اخبار عضو اینستاگرام تجارت ایران و چین شوید

در گزارشی که توسط تحریریه منتشر شده، آمده است: بسیاری از تحلیلگران دو دهه بعد را دوران رشد شدید نیاز بازار جهان به فلز مس می دانند زیرا تمرکز بر ساخت خودروهای برقی افزایش می یابد. در هر خودروی برقی تا سه برابر یک خودروی احتراقی مس مصرف می شود. در خودروهای بنزینی بین ۲۰ تا ۳۰ کیلیوگرم مس مصرف می شود این رقم در خودروهای برقی سدان از ۶۰ تا ۹۰ کیلو خواهد بود و در ساخت هر اتوبوس برقی هم چند صدکیلو گرم مس نیاز است.

تحلیلگران برآورد می کنند تا پیش از سال ۲۰۵۰ نیاز بازار مصرف به مس به حدود ۱۰۰ میلیون تن در سال می رسد. میزان مس مصرف در جهان حدود ۲۷ میلیون تن در سال است.

چین اکنون بزرگترین مصرف‌کننده مس جهان است و این کشور بیشترین واردات را از آمریکای لاتین انجام می‌دهد. این در حالی است که یکی از بزرگترین منابع مس جهان در کشور همسایه آن یعنی افغانستان موجود است.

بیشتر بخوانید:

تفاهم نامه همکاری اتاق بازرگانی ایران و چین و زنجان

آیا چین به دنبال ذخایر معدنی افغانستان است؟

در همین راستا دومین اقتصاد جهان برخلاف بسیاری از کشورهای ثروتمند علاقه مندی خود به مشارکت با طالبان را نشان داده است. چین گفته است که آمادگی دارد تا روابط دوستانه ای را با دولت طالبان آغاز کند. یکی از انگیزه‌های پکن معادن موجود در افغانستان به ویژه ذخیره مس این کشور است.

شرکت دولتی «گروه متالورژی چین» در سال ۲۰۰۷ به توافقی با کابل در زمینه استخراج مس از معدن عظیم «مس عینک» به مدت ۳۰ سال به میزان ۱۱.۵ میلیون تن مس دست پیدا کرد. با این حال این ذخیره به عنوان دومین ذخیره بزرگ مس جهان به دلایل امنیتی هنوز اجرایی نشده است.

تارنمای روزنامه «گلوبال تایمز» چین نوشت، پس از تثبیت اوضاع و برقراری امنیت مخصوصا به رسمیت شناخته شدن طالبان افغانستان در جامعه بین المللی، این معدن بازگشایی می شود.

همزمان با تلاش های پکن، کشورهای غربی هم به تکرار اتهامات خود علیه چین ادامه می دهند و پکن را به بهره کشی از افغانستان و طالبان متهم می کنند. «گیوم پیترون» کارشناس فرانسوی و نویسنده کتاب «جنگ فلزات کمیاب» تصریح کرد: مطمئن نیست که افغانستان به یک الدورادو معدنی دیگری تبدیل شود. وی علت را نیازمندی شدید سرمایه ها به فضای پایدار سیاسی عنوان کرد.

وی گفت در این شرایط حدود ۲۰ سال برای سوددهی یک سرمایه گذاری معدنی از اکتشاف تا استخراج و تولید مس به طول می انجامد. اگر کشورِ میزبان فضای سیاسی باثبات و سیستم قانونی و قدرتمندی را نداشته باشد هیچ شرکتی چنین سرمایه گذاری انجام نمی دهد.

این مقاله رو با بقیه به اشتراک بذار:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *