سرمایه گذاری چین در بندر کراچی پاکستان

اخیرا دولت چین به دنبال سرمایه‌گذاری در بندر کراچی پاکستان است. چین قصد دارد 3/5 میلیارد دلار در این بندر سرمایه‌گذاری کند.

به گزارش تجارت ایران و چین، دولت پاکستان در تلاش خود برای جذب چین به سرمايه‌گذاری در بندر کراچی خود موفق بوده است. به طوری که چین قصد دارد با متحول کردن این بندر و تغییر 670 هکتار مساحت دریا به زمین، آن را در حد کلاس جهانی قرار دهد. گفتنی است چین به دنبال سرمایه‌گذاری 3/5 میلیارد دلاری در بندر کراچی پاکستان است.

رویدادی که می‌تواند از چند بعد قابل‌توجه باشد، یکی از این ابعاد توجه فزاینده این کشور به اقتصاد پاکستان است. موضوع دیگر در همین راستا موفقیت پاکستان در جذب سرمایه‌گذاری مستقیم چین در این بندر و در مقابل شکست ایران در طرح‌‌‌های توسعه‌‌‌ای در چابهار است.

برای دسترسی سریع تر به اخبار عضو اینستاگرام تجارت ایران و چین شوید

بیشتر بخوانید:

در گزارشی که توسط دنيای اقتصاد منتشر شده، آمده است: هدف از ایجاد این منطقه جامع تبدیل کردن کراچی به بندری با استانداردهای جهانی است.

در این قالب اسکله‌‌‌های جدیدی برای این بندر ایجاد خواهد شد، یک بندر ماهی‌گیری مدرن و مجهز برای صادرات فرآورده‌‌‌های دریایی به بازار جهانی تاسیس و یک پل بندرگاهی که منطقه را به سرزمین اصلی وصل می‌کند نیز ساخته خواهد شد.

البته احداث این منطقه جامع نیازمند جابه‌‌‌جایی حدود ۵۰۰‌هزار نفر است. اما دولت پاکستان مدعی است مقدمات این اقدام را فراهم آورده است. پاکستان موافقت چین با این طرح را به عنوان پیروزی مهمی در راستای اجرایی شدن کریدور اقتصادی چین – پاکستان می‌‌‌داند، زیرا این سرمایه‌گذاری بخشی از سرمایه‌گذاری ۷۰‌میلیارد دلاری وعده داده شده از سوی چین برای ایجاد کریدور اقتصادی چین – پاکستان است.

در قالب برنامه عملیاتی این کریدور که از سوی بانک توسعه چین تهیه شده توسعه اقتصاد دریایی پاکستان به عنوان یکی از مؤلفه‌‌‌های کلیدی کریدور برشمرده شده است.

موفقیت پاکستان در جذب سرمایه‌گذاری مستقیم چین در این بندر باتوجه به طرح‌‌‌های ایران برای توسعه سواحل مکران و شکست طرح‌‌‌های توسعه‌ای در چابهار می‌تواند واجد اهمیت باشد و نیازمند بررسی است.

عدم‌تمایل چین به سرمایه‌گذاری در سواحل ایران و توجه فزاینده این کشور به اقتصاد پاکستان نیز از منظر منافع ملی ایران و تعریف واقعی و غیردیپلماتیک این کشور از ایران شایسته توجه است.

این مقاله رو با بقیه به اشتراک بذار:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *