قبل از ورود به بازار چین، شرکتهای سرمایهگذار باید سیاستهای تجاری چین، منابع شخصی خود، سایر تجارت بینالمللی و برنامههای بلندمدت و کوتاهمدتشان را بررسی کنند. توصیه میشود از شرکا یا نمایندگان چینی استفاده شود، چون آنها با قوانین محلی آشنایی کامل دارند و میتوانند کمککننده باشند.
به گزارش ایرانچینترید، شرکتهای خارجی به شکلهای مختلفی می توانند در بازار تجاری چین حضور داشته باشند: دفتر نمایندگی، سرمایه گذاری مشترک، سرمایه گذاری کاملا خارجی یا WFOE و سایر روشهای تشکیل شرکت.
سرمایه گذاری مشترک
منظور از سرمایهگذاری مشترک، همان تشکیل شرکت است، با این تفاوت که از یک شریک چینی هم استفاده میشود. سرمایهگذاری مشترک، نوعی توافق بین شریک خارجی و شریک چینی است و یک رابطة رسمی جدیدی ایجاد میکنند. مسئولیتهای مدیریتی، هزینههای بهرهبرداری، نحوه سرمایهگذاری و ضرر و زیان مالی بین آنها تقسیم میشود.
سرمایهگذاری مشترک سهام و سرمایهگذاری مشترک قراردادی متداولترین انواع سرمایهگذاری مشترک هستند که به طور معمول برای شرکتهای بینالمللی استفاده میشوند.
بیشتر بخوانید: صادرات به چین ؛ چالش ها و فرصت ها
دفتر نمایندگی
دفتر نمایندگی یکی از ارزانترین، راحتترین و سریعترین روشها برای شرکتهایی است که علاقهمند به حضور در چین هستند. یک دفتر نمایندگی باید نمایندهای ارشد برای مدیریت آن استخدام کند. همچنین، یک سال بعد از شروع آغاز به کار دفتر نمایندگی، مقامات دولتی باید آن را به تأیید برسانند.
باید این نکته را مد نظر داشت که فعالیتهای دفتر نمایندگی دارای محدودیتهای متعددی است. به عنوان مثال، شرکتها نمیتوانند مستقیماً اقدام به استخدام بومیان کنند.
سرمایه گذاری کاملا خارجی یا WFOE
این نوع سرمایهگذاری نیازمند حضور شریک چینی نیست و در عین حال، فرآیند شکل گیریاش پیچیدهتر است. از طریق این نوع سرمایهگذاری، آزادی بیشتری در اختیار شرکتها قرار داده میشود و آنها میتوانند مستقیماً کادر بومی استخدام کنند.
بیشتر بخوانید:
نقش توزیعکنندگان بومی
شرکتهای خارجی که به دنبال ایجاد فعالیتهای تجاری در بازار چین هستند، میتوانند با ایجاد یک شبکه فروش با توزیع کنندگان بومی در منطقه مورد علاقه شروع به کار کنند.
تحریریه ایرانچینترید آمادگی دارد در زمینه نحوه ورود به بازار چین و تجارت با شرکتهای چینی به تولیدکنندگان و بازرگانان ایرانی مشاوره ارایه دهد. ایرانچینترید تیمی متشکل از مشاوران ایرانی و چینی است که بیش از یک دهه سابقه تجارت بین دو کشور را در کارنامه خود دارند.
انتهای پیام